Artkweek

Living is starting a new hobby

Trillingen: 01

Het elektronische tijdperk raakt ten einde.

Men is er inmiddels in geslaagd licht op te sluiten in een kristal. Dit kristal is zo gebouwd, dat de frequentie van het licht overeenkomt met de afstanden in het kristal. Het is in feite een stuk ingewikkelder maar het komt er op neer dat men zodanig de trillingen van licht en materie op elkaar af weet te stemmen dat die twee elkaar aardig vinden en bij elkaar willen blijven.

Dientengevolge zal men naar believen dit licht weer vrij kunnen laten om het ergens anders weer op te slaan. De huidige optische glasvezelkabels zullen worden geperfectioneerd. ( Nu reeds kun je zo’n kabel van 200 km. lang in één hand houden, het ene eind aansluiten op een speciale lichtbron en aan het andere eind een lichtpuntje zien)

Het is denkbaar dat de gehele energievoorziening op deze aarde met deze technologie wordt bedient. Als feeën met een toverstafje zullen we rond kunnen lopen, maar ook met lichtkleding.

U begrijpt: Ik noem maar wat.

Waar ik dan ook onmiddellijk aan moet denken is aan het ontbreken van licht. Zal er wel genoeg donker zijn in de toekomst. Je weet het niet. Mensen worden gek met zulke nieuwe speeltjes. Zullen misschien nooit meer, of misschien veel later, ogen rust kunnen krijgen.

Natuurlijk wel zult u zeggen, maar je weet hoe dat gaat. Net als met geluid. Stilte is toch ook steeds schaarser geworden en de lichtvervuiling is ook niet van de lucht (?) Om nog sterren te zien moet je tegenwoordig ook al naar het hooggebergte in Qualalumpaia.

Des te donkerder het is des te meer sterren te zien.

Trouwens, als er geen licht is, is er dan, behalve niets te zien, eigenlijk wel iets.

De voorwaarde voor het ontbreken van licht is n.l. dat er niets is want waar geen licht is kan geen leven bestaan. Maar, zul je denken, als je ver in ruimte, triljoenen lichtjaren van huis, verstoken van één enkel ster, bent, dan kan je toch tegen een zwevend brok steen aan moeten botsen? Steen is toch geen leven zul je denken? Maar toch ! Ook steen bestaat uit een complex van moleculen, atomen, neutronen, protonen, elektronen, quarks en wat nog meer? Noem dat maar eens geen leven.

Mijns inziens is dat leven en heeft dat leven licht nodig om te bestaan.

Bovendien is het daar zo koud dat het woord koud niet toereikend is de dichtheid te beschrijven die daar heerst. Daar kan dus niets zijn !

Dus zonder licht geen materie. En zonder materie geen licht.

Het zou dus ook kunnen bestaan dat wat je niet ziet ( in het licht van je ogen ) er ook niet is.

Het is niet te bewijzen dat het er is want als je dat doet moet je er naartoe om het te gaan zien en dan is het er natuurlijk weer. Er zijn ook mensen die alleen geloven wat ze zien.

Zo sprak ik iemand die het vreemd vond dat de wolken aan de horizon veel dichter bij de aarde waren. Tevens begreep ze niet dat de zee en het strand naar de horizon toe steeds smaller werden. Des te verder des te kleiner, was de gedachte. Datgene dat achter de horizon verdwijnt moet dan ook niet meer bestaan voor diegenen, lijkt mij.

Wat je niet ziet verdwijnt uit het bewustzijn. Daar kan ik wel inkomen.

In de herinnering zal het nog enige tijd blijven bestaan, maar wordt het later weer naar boven gehaald dan staat het er gekleurd op, want niets is zo gevoelig voor verkleuring en vervorming als een herinnering. Op deze wijze word alles ervaren als een persoonlijke wereld.

Alles wat voor de eerste keer wordt gezien/ervaren wordt geannexeerd door de herinnering tot een eigen persoonlijke voorwerp/ervaring. Zo “ziet” elk voorwerp in de ruimte het licht in een andere kromming. Die ruimte/tijd kromming wordt ook door ieder mens op z’n eigen wijze ervaren. Vanuit dat gezichtspunt is het heel goed mogelijk dat datgene wat je niet ziet, er ook niet is. Een kromme gedachte is overigens ook een manier om met de wereld om je heen te stoeien.

Feiten bestaan alleen als genoeg mensen het als zodanig ervaren.

Ga daar maar eens in je eentje tegenin.

Enfin, ik heb het geprobeerd. Het succes daarvan laat ik aan Uw strikt persoonlijke perceptie over.

Peter.

Advertenties

No comments yet»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: